The mini tarts are a good idea for stand-up party and you can fill them with a savory pastes, like the above, or make them sweet and fill them up with a mascarpone vanilla cheese or a peanut butter cream. This is always up to you what to use as the filling.
The recipe for my short pastry is a great recipe to remember as is totally unique!
Ingredients (for about 12 mini-tarts)
Dough
3-4 egg yolks hard-boiled and cooled (leave their whites for tarts filling paste)1 raw egg
125 g unsalted butter moderately hard
1 tbsp sugar
pinch of salt
1 cup (250 - 300 g) plain flour
Paste:
3-4 hard-boiled eggs1 small onion finely chopped and oil to fry
black pepper to seasoning
2-3 slices smoked bacon, finely chopped
Method:
Short pastry
Crush the cooked yolks in the bowl and add the chopped butter.Add the raw egg and all dry ingredients.
Try to combine all ingredients using the spoon, avoid touching the dough with hands.
Knead shortly until all ingredients are combined and you are able to form a ball, no longer.
Wrap the dough with the cling film and leave it in the fridge to chill for an hour at least.
Paste:
Peel the eggs and chop them to the bowl, take also the whites from eggs used to make the short pastry. Fry on the frying pan the bacon with onions until brown an add them all to the bowl with eggs. Blend altogether until smooth.Set the oven to 200^C
Take the dough from the fridge and form it to the cylinder shape, then cut it to 12 equal parts. Each piece of pastry roll roughly using flour for dusting and put them into the ramekins forming such as little pastry bowls. Remember: touch the dough with your hands as little as possible! Fill each one with the filling in 3/4 deep.
You can also use a muffin tray instead of ramekins.
Bake for 8-10 minutes with the filling together.
If you want to use different fillings you must consider whether you can bake that kind of filling. If not, you must bake just empty tarts and reduce the baking time appropriately.
Enjoy!
.......................................................................................
Mini tarty są dobrym pomysłem na stojące przyjęcia i można je wypełniać zarówno wytrawnymi (jak powyżej) jak i słodkimi nadzieniami, jak na przykład ser mascarpone w różnych smakach albo krem orzechowy. To jest już kwestia Waszej inwencji, czym napełnicie takie mini-tarty.
Przepis na moje kruche ciasto warto zapamiętać - bo jest absolutnie wyjątkowe!
Składniki (na ok. 12 mini-tart)
Ciasto kruche
3-4 ugotowane i schłodzone żółtka jajek (białka zostaw do wykorzystania do pasty)1 surowe jajko
125 g średnio twardego masła
1 łyżka cukru
szczypta soli
1 kubek (250-300g) mąki pszennej
Pasta:
3-4 jaja ugotowane na twardo1 nieduża cebula drobno pokrojona i trochę oleju do smażenia
czarny pieprz do przyprawienia
2-3 plastry wędzonego bekonu, drobno pokrojonego
Sposób wykonania:
Ciasto kruche:
Pokrusz ugotowane żółtka do miski i dodaj pokrojone masło.Dodaj surowe jajko i wszystkie suche składniki.
Spróbuj na ile to możliwe, połączyć składniki używając tylko łyżki, staraj się jak najmniej dotykać ciasta.
Ugnieć ciasto tylko na tyle żeby składniki się połączyły i żeby można było uformować kulę.
Owiń ciasto w folię spożywczą i zostaw w lodówce na co najmniej godzinę.
Pasta:
Obierz jajka i pokrój je z grubsza do miski, użyj również białek z jajek użytych do ciasta. Usmaż bekon i cebulę na patelni aż do zbrązowienia, potem wrzuć wszystko do miski z jajkami. Zmiksuj wszystko uzywając blendera do uzyskania gładkiej masy.Ustaw piekarnik na 200^C
Wyjmij ciasto z lodówki i uformuj je w kształt wałka, pokrój je na równych 12 części. Każdą z części z grubsza rozwałkuj, podsypując nieco mąką i układaj w kokilkach na kształt małych miseczek. Pamiętaj: Staraj się jak najmniej dotykać ciasto rękami! Każdą "miseczkę" wypełnij do 3/4 głębokości pastą jajeczną.
Zamiast kokilek możesz użyć foremki do babeczek.
Piecz ok 8-10 minut razem z nadzieniem.
Jeśli chcesz użyć innego nadzienia do twoich mini-tart, musisz wziąć pod uwagę, czy takie nadzienie można piec. Jeśli nie, upiecz puste miseczki, ale wtedy odpowiednio skróć czas pieczenia.
No comments:
Post a Comment