Tuesday 15 May 2018

Coconut sponge with mango mousse // Kokosanka z musem mango


EN
Ingredients: 4 large eggs, 150g demerara caster sugar, 300g desiccated coconut, 1 large ripe mango
Method:
Set the oven to 160'C and prepare the tray 26x30cm or similar, line it with baking parchment. In the large bowl beat the eggs  with mixer on high speed for about 3 minutes, add gradually sugar, still beat it until you get glassy texture. Then add the coconut and stir with the spoon until is mixed evenly.
Move the mixture to the tray and bake it for about 45 minutes.
Peel the mango and cut the fruit from it's stone to the bowl, then blend to the mousse texture, use one spoon of mango mousse per portion of coconut sponge. You may also serve it with ice cream.

PL
Składniki: 4 duże jaja, 150g drobnego cukru demerara, 300 g wiórków kokosowych, 1 duże dojrzałe mango
Nastaw piekarnik na 160'C i przygotuj blachę 26x30cm albo podobną, wyłożoną papierem do pieczenia. W dużej misce ubij jaja na najwyższych obrotach miksera przez ok 3 minuty, stopniowo dodawaj cukier i miksuj do uzyskania szklistej konsystencji. Wtedy dodaj wiórki i zamieszaj do uzyskania jednolitej  masy. Przełóż masę do foremki i piecz przez ok 45 minut.
Mango obierz ze skórki, potem odetnij owoc z pestki, wtedy blenduj do uzuskania musu, serwuj 1 łyżkę musu do każdej porcji ciastka kokosowego.

No comments: